Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Najuticajniji svetski PR stručnjak Edelman i potraga za novim načinima pripovedanja priča:”Storytelling je umetnost!”

No tags 0

U Edelmanu su konstantno u potrazi za novim načinima pripovedanja priča i veruju da je storytelling umetnost.

Inovacija, vizija, umetnost pripovedanja priče – Ričard Edelman.

Agencija Edelman se godinama nalazi na prvom mestu liste World PR Report/ Holmes Report, a Ričard Edelman na listama najuticajnijih i najmoćnijih globalnih PR stručnjaka. Edelman se takođe nalazi na samom vrhu najvećih globalnih PR agencija, sa više od pet hiljada zaposlenih u preko 65 gradova, a poseduje i specijalizovane firme, kao što su Edelman Berland (research), Blue (advertising), BioScience Communications (medical communications).

Ričard Edelman – jedan od tri najuticajnija svetska PR stručnjaka

Ričard Edelman se godinama nalazi na listi najuticajnijih globalnih PR stručnjaka. PR Daily objavljuje godinama listu najmoćnijih komunikacionih stručnjaka u oblasti odnosa s javnošću, koji su između ostalog poznati po svojim efektnim globalnim strategijama, čije kompanije se šire na nova tržišta, beleže kontinuirano povećanje rasta i agencije promovišu integrisani biznis model.

Jedna od nagrada na listi nagrada – Cannes Lions

The Cannes Lions International Festival of CreativityEdelman je osvojio nekoliko nagrada: dve Golden Lions i Grand Prix za PR.

Edelman – Odnosi sa javnošću su mindset

Odnosi sa javnošću su više od seta taktika ili alata. Odnosi sa javnošću su mindset, “ jedna je od popularnih Edelmanovih izjava. Daniel Edelman je 1952. godine odlučio da osnuje agenciju za odnose sa javnošću u Čikagu. U to vreme odnosi sa javnošću bili su nerazvijeni, a dominantni su bili pres agenti i publicisti. Daniel Edelman, nekadašnji novinar, imao je viziju. Sanjao je o tome da klijentima ponudi vrhunsku PR uslugu koja do tada nije viđena. Sledećih 60 godina, agencija Edelman je transformisala oblast PR-a, prvo u Sjedinjenim Američkim Državama, a potom i u ostatku sveta.

Daniel Edelman, preneo je svoja iskustva i saznanja u knjizi Rise of Public Relations. Knjigu možete preuzeti klikom na link.

Osnivač agencije, ostaće zapamćen kao osoba koja je redefinisala ulogu odnosa sa javnošću, pomerala granice i za sobom ostavio jednu od najuticajnijih i najvećih kompanija za odnose sa javnošću, Edelman. Njegov sin Ričard nastavio je očevu misiju.

Edelman Digital

Edelman je među prvima osetio nadolazeću moć digitala i kreirao Edelman Digital, pružanjem usluga u oblasti digitala počeli su već 1995. godine, kreirajući autentičan sadržaj, pristup i integrisanu komunikaciju, premošćujući već tada tradicionalne ka društvenim medijima sa online pristupom PR-u i marketingu. Ovdemožete pogledati portfolio Edelman Digitala.

Edelman – Storytelling je umetnost

U Edelmanu su konstantno u potrazi za novim načinima pripovedanja priča i veruju da je storytelling umetnost. Edelman’s StoryLab, kreiran je sa ciljem da na jedistven način kreira priče o brendovima inspirisane umetnošću, da uključi video, fotografiju, pozorište i prikaže priču kroz više medija, na neobičan način probijajući barijere u vezi sa značenjem – šta predstavlja priča i koji su načini na koje može biti ispričana:

– Možete imati najvažniju poruku na svetu, ipak ukoliko je ispričate na linearan, tradicionalan način nikada neće ostaviti značajan utisak i impresiju koja traje.

– Kako bi pričali dobre priče, potrebno je da izađemo iz zone komfora, da probamo netradicionalne medije i da na pripovedanje priča gledamo kroz svež pristup.

– Sledeći put kada budete kreirali ključne poruke, razmislite kako biste ih preneli kroz muziku, kako kroz stih?

– Ukoliko biste pričali priču na vizuelan način, kako bi ona izgledala?

– Da li vaša priča ima više smisla kada se prikazuje kroz tekst ili sliku?

– Da li je potrebno da bude ispričana kroz obe forme?

– Kako biste vi ispričali priču da ste glavni akter?

– Ponavljanje ubija priču. Storytelling mora da konstanto evoluira, promenom pristupa.

Istražite Edelman StoryLab.

Izvori: Edelman;  World PR Report/ Holmes ReportPR Daily;

Photo Source: Edelman.com