Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Globalna digitalna moc Milenijumske generacije: “Niste online, ne postojite”

No tags 0

Ključni stavovi i ponašanje Milenijumske generacije

Neke od studija prikazuju da Milenijumska generacija broji oko 79 miliona i da uticaj ove generacije konstatno beleži rast uticaja. Milenijumska generacija će do 2030. preći generaciju Bejbibumera. Pogledajte rezultate istraživanja The Boston Consulting Group –a koja je ispitala grupu od 4 000 Milenijalsa od 16 do 34 godine, ovde.

Generacija Y i tehnologija – Ukoliko niste online, ne postojite

Dok su se stara i nova shvatanja sveta lomila u viđenjima idealista iz posleratne bejbibum generacije i napredne generacije X rođenih u periodu od šezdesetih do sredine sedamdesetih, stasavala je nova generacija okrenuta ka informatičkom društvu. To ih čini potpuno dominantnim u svetu u kome je treća najveća država na svetu Fejsbuk.

97% ima kompjuter
94% ima mobilni telefon
76% koristi instant messaging

15% je na internetu 24 sata dnevno i 7 dana nedeljno
34% koristi internet kao primarni izvor vesti
28% piše blog
44% čita blogove
60% poseduje neku vrstu portabl audio/video uređaja (iPod i slično)
50% ima veb-kameru
20% redovno koristi Jutjub
40% zainteresovano za video-komunikaciju sa finansijskim savetnikom
40% koristi mrežne alate za lični finansijski menadžment

Jedno od ključnih pitanja vodećih marketinških i PR stručnjaka: Kako Milenijumska generacija preoblikuje svet i šta je sledeće?

Neka od pitanja koja Milenijalsi postavljaju na Internetu

Neka od pitanja koja Milenijalsi postavljaju na Internetu, a prema istraživanju Mashable, na grupi ispitanika od 18 do 35 godina  su: Šta je Mem? Kako da koristim Pinterest? Kako prokuvati jaje? Kako vezati kravatu? Oni su maksimalno okrenuti ka korišćenju društvenih mreža, uvek su u žurbi, slika oca koji podučava sina kako da veže kravatu, za Milenijalsa je prošlost jer će ovakve stvari naučiti preko Internet pretrage. Oni odrastaju, sazrevaju u digitalnom okruženju koje je za njih prirodno.

Pogledajte tekst: Moć Milenijumske generacije u Digitalno doba

Milenijumska generacija je aktivno angažovana u konzumiranju i uticaju

Uprkos stereotipu da je Milenijumska generacija lenja i neangažovana, Milenijalci su ekstremno optimistični u vezi sa mogućnošću biznisa i vlade da utiču na globalne promene. Oni će pre kupiti proizvod koji podržava dobru svrhu, a kada prave direktne donacije – što čini njih 34 odsto, skoro polovinu doniraju kroz mobilne uređaje.

Oni će takođe pre nego bilo koja druga genracija da prikažu svoje mišljenje i iskustva onlline i da doprinesu na taj način. 60 procenata Milenijalsa provodi vreme ocenjujući proizvode i usluge, upload-uje video slike i piše blog online.

Milenijumska generacija favorizuje preporuke prijatelja i kolega

Za Milenijumsku generaciju, ekspert ne mora da bude neko ko obavezno poseduje kredibilnost, nekada pre slušaju mišljenje osobe koje je imala iskustvo iz prve ruke. Crowd-sourcing je popularan među ovom generacijom, a više od polovine Milenijalsa je prijavilo da istražuje brendove kroz društvene mreže.

Takođe oni će više nego ijedna druga generacija da koriste svoje telefone kako bi pročitali komentar u vezi sa nekim produktom ili istraživati proizvod pre ali i u trenutku pre kupovine.

Milenijalsima je digitalno okruženje prirodno okruženje 

Milenijalsi su digitalni nejtivi. Koriste nove tehnologije, imaju više uređaja: 72 odsto koristi MP3 player, 67 gaming platforme, a 59 odsto poseduje smartphone. Multitaskuju dok su online, potpuno su opušteni i u istom trenutku koriste više različitih platformi kao što su mobilni, tablet i gejming.

Visoko angažovani u korišćenju društvenih medija, sa skoro polovinom ispitanika koji su izjavili da su njihovi životi bogatiji kada su konektovani sa drugim ljudima online. 33 odsto favorizuje brendove koji ima Facebook page i website.

Pogledajte tekst: Kako Milenijumska generacija, razvoj tehnologija, porast moći društvenih medija, aktivizma u društvenim medijima i digitalne konekcije transformišu marketing i odnose s javnošću?

Kako privući Milenijalsa i privući ih da izgrade vezu sa brendom

Prema Đžefu Fromu, iz advertajzing agencije Barkley i osnivaču  Share.Like.Buy – način na koji su Milenijalsi povezani sa brendom, kanalima i ostalim modelima online jedno je od ključnih pitanja participativne ekonomije.

Neophodno za kompanije je da budu u toku. Milenijalsi su uvek u gužvi, pa je jedno od ključnih pitanja i kako možete da ih privučete da potroše svoje vreme tako što će graditi vezu sa vašim brendom.

Snažan uticaj Milenijalsa na komunikacione kanale

Ova generacija je uglavnom negativno posmatrana od strane prethodnih generacija, ali ono što je od ključnog značaja je da se shvati važnost ove generacije i uloge koju ona igra u svom velikom uticaju na komunikacione kanale – tako je izgradnja marketinških strategija i alata, brendova i biznis modela u odnosu na Milenijalse bez pogovora.

Kako bi pomogle kompanijama da bolje kreiraju i targetiraju svoje poruke ka Milenijalsima, The Boston survey je identifikovao šest bitnih momenata-izjava:

Hip-ennials (29%) — “Mogu svet napraviti boljim mestom”
Millennial Moms (22%) — “Volim da putujem, vežbam i brinem o bebi”
Anti-Millennials (16%) — “Previše sam zazuzet svojim biznisom i porodicom da bih brinuo o bilo čemu drugom
Gadget Gurus (13%) — “Divan je dan da budem ja.”
Clean and Green Millennials (10%) — “Vodim računa o sebi i svetu oko mene.”
Old School Millennials (10%) — “Konektovanje na Facebook – u je impersonalno, hajde umesto toga da se upoznamo i popijemo kafu.”

 

Izvor: Mashable;  Mashable; Mashable; BursonMarsteller; 

Foto: medium.com